Monday, May 23, 2011

dah budak2 tu , budak2 jugak ..

hey , u see .. u see post title tuh . I'm bely bely hot right now you know . Nak tau tak sebab apa ? haa meh cheq nak story sikit . Sikit ja tak banyak ehe . Gini , pagi-pagi morning masa kat sekola tadi time otw nak menuju ke assembly kan , tengah ralat hana dok sembang ngan member * besa la org pompuan tak sah kalau tak potpetpotpet time berjalan Tiba-tiba en kepala hana kena kuis oleh someone . 

Huh ? sape yang kuis tuh ? dengan kadar segera hana toleh cepat-cepat macam orang kena tempeleng tuh . Besa tengok dak ? kalau tak besa tengok , suruh sapa-sapa kasi tempeleng kat kamu yerr haha :)) ok2 back to the story , tengok-tengok kan ada sowang budak laki dok sengeh-sengeh macam bewak . Hana dok expect dia la gerangan yang kuis kepala hana tuh . 

" hehe , jangan marah nah kak . Saya nak bergurau .."

Hishh .. bodoh betoi -.-' no manners punya orang . Nak gurau pon ceqemat la sikit kan ni dok main kepala plak dah . Hana tak tau la budak tu form berapa tapi kalau wat predict sendiri maybe form 4 kot . Serius cakap , hana tak suka orang macam tu dengan kenai pon tak tau-tau nak main kuis-kuis . Dah la no manners + tak tau malu plak tuh ish3 . 

Lepas dia cakap cam tu , hana tak wat pape just jeling tajam .. tak kan nak kasi debikk plak kan . Kang tak pasal jadi kes  ==' Hana nak debik ? ye la , apa ingat hana tak berani ke ? so far , debik orang belom pernah lagi la but but pernah lempang orang . Pon tak percaya gak ? ikot suka la , yang penting i'm telling you the truth . Nak muhong buat apa ? bukan untung sekupang pon .

So , akhir sekali hana just nak cakap hana kena la sabar dengan perangai bebudak kat sini . Baik ka burok ka depa tetap junior hana *bluuuekkk tak kuasa perangai seghupe malaun junior hape kalau cam tuh . HAHA
that's all .. sekian .

P/s : 2011 nih banyak mengajar aku erti kesabaran lah i guess ...

Sunday, May 22, 2011

Hope? is no longer ..

From the deep inside of my stinky heart ,
I just wanna say that you are the best damn boy in whole wide world!

It sounds like super duper crazy right ? 
but for me that is truth ..

You know what , u've make me change a lot .
can u believe it ? hey , you must believe it .
Like before i'm being kinda girl in 5 years old .

Child girl that always playful around .
For sure , i'm not matured at all 

Alway's being like 'cacar merba' ;
Love to make from a tiny mistake , become bigger and bigger .
Love to blame on other people , whereas the sources is by myself .
Being 'ego' all the time till make other person hated on me .
Imma heartless person too ;
too hard to crying  , but easy to smiling and laughing .

But now that sort of things is not exist anymore .
I'm become more matured .
Till I know what is the meaning of human nature .
More appriciate of asses of our relationship
till i think that no one can replace you .

Maybe all this happen because of you .
See ? how much you're meant for me .

I'm feelin' so lucky when
You're mine ; i'm for yours .
No doubt at all .
Thanks to Allah :)

Babe , in every single day .
my life always carrying with hope .
Hope that you be mine for ever and ever .
And always pray to God that my heart always for you .
till at the time i want that you will become my husband one day  ^-^

DAY BY DAY ; HOUR BY HOUR
the hope is like a shadow ,
become more dull and dust .


Dear , i want you to know
No more trust .. No more hope ..
Now I just follow the flow..
Am I right ?
I think maybe that must be in our relationship .
Or maybe
I already lost to get your trust and hope for you ??

I'm tryin' to calm down
there must be a reason for this .
And maybe we need to overcome the situation .
Oh yeah? i think no need to overcome lah .
Because i'm just follow the flow .
HOPE ?
hahahahahaha
Is not exist anymore (!)

thanks for everythings my dear
http://suicidepreventionservices.org/site/wp-content/uploads/2009/06/sad_girl.jpg

Saturday, May 21, 2011

apa yang penting "teamwork" !!

Assalamualaikum.. da mamam blom ? make sure mamam dulu yerr baru boleh baca entry nih ehe :P ok2 dengan bangga nya hana nak bagitau, hari ni hana bangun awal u . Pukul 0800 am awal tak ? huhu for me awal la . Kalau hari sabtu nak bangun awal memang tak la . Ikotkan kalau pukul 0800 am tu still merekot atas katil lagi hehe . Awat yang rajin sangat bangun awal nih ? haa , sebab nya hana kena pi sekolah laa -_- Kami pelajar-pelajar  kelas 6 B3 berpakat unuk kemas kelas. Rajin tak ? rajin tak ? of course la rajin . Kalau tak rajin , jangan harap la nak pi . Malas nak ngomel panjang cz tengah lapaq sangat-sangat nih . Pi sekolah tadi pon with empty stomach (pewot kosong) :) ada la gambo sikit untuk santapan anda semua .. bye-bye ;)
 

Akmal a.k.a cha *kalau taksilap
best borak ngn budak ni . Sembang ala-ala mak cik limah gitu . ngee :)

Bahirah , auni and cyah yang cute belaka ..
:)

department balut meja ..

mereka  .. sanggop mai dari batu kawan .
terima kaseh yerr :)

posing jgn tak posing ;) 
me and akmal , dua2 gila tangkap gamba ..
*jgn marah ye encik bf .. lebiu sowang

me and mr.poova ..
kawan lama since form 1 until now ..

anis annura .
best hug dia .. mcam teddy bear hhih :P

ekekeke :D 


nathira bawa kan roti untuk gf kesayangan nya ..
thank you dear  *ee bunyi lesbo kan . HAHA

Friday, May 20, 2011

hai tingakatn 6 (part 2)

woot2 , actually tak da la nak story apa pon . Tiba2 baru teringat dok pompangpompang pasal tingkatan 6 , aku lupa pulak nak bagitau kelas and subjek apa yang aku amek dalam form 6 ni hehe maaf-maaf-maaf . Hari Isnin bersamaan 16-05-2011 kami pelajar-pelajar lower six telah pon ditetapkan kelas  . Aku kelas 6 B3 and subjek yang aku amek ialah Pengajian Am , Business Study , Sejarah , Bahasa Melayu , and MUET . Apa tu MUET ? cari la sendiri kat Mr.Google yang bijak lagi pandai tu eh . Ok tu je kot good night eberibade :) 

hai tingkatan 6 :)

Assalamualaikum , haii reader(s) kesayangan ku sekalian . Syukur Alhmdulilah kerana aku masih diberi kesempatan untuk bernafas di atas muka bumi Nya , dan dan dan yang paling penting aku masih lagi diberi peluang untuk mengepost kat blog ni .

Ok malas nak berbunga-bunga , kita straight teruih la no . Macam entry sebelom ni , aku bagitau kat hampa yang aku masih lagi buntu kat mana aku nak sambung belajar lepas ni kan ? So now , bukan now la actually dah 3 hari 3 malam berturut-turut aku dok berhempas-pulas memikir sampai nak termuntah habaq hang *muhong ja ehe :P. Aku dah fikir masak-masak , bukan masak Ikan siakap 3 rasa , bukan jugak masak telur setengah masak tapi aku dah fikir habis-habisan dan aku harap keputusan aku ni betoi yang AKU AKAN SAMBUNG DI TINGKATAN 6 !

Farhana nak sambung form 6 ? biar betul .. kenapa ? tak percaya yerr ? nak percaya ke tak nak percaya ke yang penting hampa kena PERCAYA ! Walaupun hati ni rasa berat bak berat badan ahli sumo tapi demi masa depan aku redha . Lagi pon tak lama , cuma setahun setengah je .

Macam mana dengan Politeknik ek ? hmm ramai jugak la yang suruh and cadangkan kat aku untuk further situ compare form 6 nih . Tapi apa kan daya mereka hanya mampu menyuruh dan mecadang , yang nak hadapi nya aku sendiri . Aku yang tetap kan masa depan aku bukan depa . Am I right ? 'depa' tu sapa ?  biar lah rahsia ^-^ . Result untuk pi poli keluar ahad nanti , kalau tak dapat syukur Alhamdulilah lah ; kalau dapat mungkin aku 'reject' .

Aku tak nafi memang dulu aku nak sangat pi poli . Konon boleh attend class dengan pakai baju bebas , tak macam form 6 kena pakai uniform sekolah , dapat tinggal kat hostel bla , bla , bla ... Tapi tu semua dah tak wujud lagi dalam benak kepala otak aku nih . Apa yang wujud sekarang ialah aku kena pulon , fokus dan pulon . No more play-play . Haa like Pua Chu Kang dont play-play kan ? kita ubah sikit ehe :P STPM ni weih , bukannya macam SPM lagi dah . Kalau dok ingat macam SPM lagi memang hang nak kena hariaa la farhana oi . Iye dong , aku akan remain lepas nih jangan risau okay  :)

Mengikut analisa yang aku buat sendiri , majoriti cakap form 6 ni susah . Yes ! maybe betoi tapi kita kena la ingat bahawa dalam dunia ni tak benda yang senang . Nak makan pon kena 'chewing' dulu baru telan except orang yang tak ada gigi ja ngap then terus telan  . Kot mana pon , kena bersusah-susah dahulu . Bila kita susah otomatik kena pulon berusaha , then bila dah usaha InsyAllah kejayaan pasti jadi milik kita . Aku tak mau cakap gebang , apa yang aku nak hampa tolong doakan kejayaan aku eh . Tq!

Saturday, May 14, 2011

pc ohh pc ..

Aku nak ngomel-ngomel sikit pasal pc nih . Unfortunately , pc aku sekarang didapati telah lama dijangkiti virus . Segala mak nenek virus ada dalam pc nih tau . Effect selepas dijangkiti virus tak payah bagi tau la kot , hangpa faham-faham sendiri la . Aku tau sume otak cerdik-cerdik belaka . Nak tau jugak ka ? adodoi , aku bagi satu ja cepat 'hang' . Faham dah ? gud .

Sapa-sapa yang biasa kena maybe dia faham perasaan aku sekarang . Kalau yang tak besa kena tu mungkin langsong tak faham and tak kan dapat faham . Meh sini aku bagi satu situasi and imagine eh , contoh nya pagi-pagi morning yang indah lagi nyaman kan , hangpa nak wat esemen or apa-apa ja la yang kena 'On' pc nih . Tiba2 tengah khusyuk tup2 pc nih jadi lembab and diselang-seling dengan 'hang' yang terlampau sehingga menyebabkan hangpa terpaksa tunggu almost 1 jam lebih untuk kembali normal . Aku nak tanya , apa perasaan hangpa ? A. Marah B. Panas C. Geram D. Semua . Tett , masa dah abes . haha .. dah tentu la semua kan .

Hmm , macam tu la aku . Kadang , sebelum nak on pc nih aku kena fikir dulu tau dak ? ye la , takot-takot bila da on nanti 'hang' pehtu nak kena tunggu plak, time tunggu tu elektrik dok berjalan . Tak ke membazir ? Ikot kan bukan nye men tenet sangat , tapi bila bil eletrik mai ja hambek kau ! RM 200 ++ . Tu semua pasal 'hang' la tu . Kenapa tak off kat plug terus ? nak aku buat macam tu memang tak la . Tu adalah salah satu kaedah melingkupkan harta benda hehe . Aku diasuh dan dididik supaya tidak meranapkan harta benda dalam umah nih . Nak tak nak kena mensaborkan diri -.-'

Tak pi format kat kedai ? briliance soalan . Yess , kalau aku boleh drive kereta dah lama aku bawak pc nih pi format kat kedai sanun . Nak harap abah , asyik bz memanjang sampaikan pc nih saket pon dia wat dek je . So semalam aku pi kedai komputer just tanya pasal bayaran kalau nak format pc . Hehh -,- tak da mahal sangat cuma 50 hengget je *abah cepat-cepat la pi format pc nih ...
http://1.bp.blogspot.com/_Wv-wCfXeXHk/S-LjDO5QpDI/AAAAAAAAAXE/eHMaFXUV2Cs/s400/virus.jpg

where is my way ????

http://1.bp.blogspot.com/_QdESSzmVmNc/TTk3oUymkWI/AAAAAAAAAEg/CdS4k5NYnes/s400/buntu.jpg
.... konon buntu macam aku la nih :P

Tika dan saat ini aku masih lagi buntu dan risau memikirkan
dimana tempat , dan haluan aku untuk melanjutkan pelajaran ke peringkat yang lebih baik  .
Serious , aku masih lagi tercari-cari dan meraba-raba macam orang buta hilang tongkat .
Boleh dikatakan setiap hari aku tekun dan asyik memikir kan masalah yang sama .

DI MANA? BILA? KE MANA AKU NAK SAMBUNG BELAJAR ?
Orang lain sibuk dok memberi nasihat ,semangat dan kata-kata perangsang kepada ku
..
"ala , ada ja tempat hang .. "
"InsyAllah , boleh pi sambung punye lah .. "
"mesti dapat sambung belajar punye.."
Terima kasih semua , tapi kata-kata ni belum boleh lagi dapat meredakan keserabotan otak aku.

Macam mana dengan Tingkatan 6 ?
MasyAllah payah nya nak ulas pasal nih , sebab nya aku langsong tak ada hati nak sambung form6.
Tapi pada masa yang sama , aku juga rasa serba salah sebab ma nak sangat aku further form6.

AKU BUNTU , AKU RISAU , AKU RESAH !
Keadaan semakin hari ; semakin complex ; semakin keruh .
Hanya waktu aku tidur je yang boleh rasa tenang pon zZz.


Ya Allah , aku mohon petunjuk dan hidayah Mu Ya Allah ,
Kau permudahkan lah jalan dan urusan hidup hamba Mu ini untuk menempuh hari-hari yang mendatang ..
Kuat kan lah iman ku , tabah kan lah hati ku , ... aminn

Tuesday, May 10, 2011

nyawa shayer ♥

whoot2 , hana rasa belom terlewat lagi kan nak post pasal hari ibu eventho the exactly date da lepas .. for me , setiap hari tu ada lah hari yang teristimewa untuk kite ehe :P

yess , along sayang sangat-sangat kat ma .
No one can over you ,
I need you like a hair need to comb ,
I need you like a bird needs wings ,
I need you like trees needs a sunshine and water
,
I need you like an eye needs an eye shadow ..

Along tak boleh bayang hidup along tanpa ma ,
Ma segala nya bagi along ,
Ma penguat semangat ,
Ma sentiasa ada di sisi along ,

Banyak pengorbanan ma yang along sendiri tak dapat nak rungkai satu per satu ,
Along sentiasa ingat pesan ma
" along , buat yang terbaekk . Sebab along sulong , tunjok kat adek2  .."
InsyAllah ma .. along cuba !
ma wanita terhebat for the rest of my life !

S e l am a t H a r i I b u

Monday, May 9, 2011

FORM 6  FORM 6  FORM 6
0900 am , pi smk simpang empat untuk daftar nama as lower six student . Tak da apa yang nak d'story , just nak bagi tau yang hana memang tak da semangat langsung nak further form 6 nih.  Baru masok  tak sampai setengah jam da rasa macam nak lari cabott . err =.='  berat sungguh hati hana time nih . Macam mana orientasi yang tinggal lagi 6 hari nih ? bole ke hana follow ? Ya Allah , tenangkan kan la jiwa HambaMu ini . Ada sapa-sapa yang boleh pulih kan semangat and mood hana yang dah lari ntah ke mana .. lagi tak semangat bila geng chienta hana tak cukop lagi sowang . Farah Hazwanie  , please came back to me and cheer up my every single day .. uwaaa T.T

Saturday, May 7, 2011

kesambungan kebelajaran ..

Eit reader-reader sekalian hana kecewa lagi nih haihh -.-' hana ni deret kecewa ja kan ? start dari hari tu lagi asyik kecewa , kecewa dan kecewa . Kali ni hana kecewa sebab hana tak dak rezeki nak further kat IPTA :( hadehh , baru hana tau macam mana rasa nya bila result upu kuar and mengatakan yang kita ni tidak berjaya untuk melanjut kan pelajaran kat IPTA nuh . Memang tersangat la hampa . Time dapat result spm pon tak da hampa sampai tahap camni tau dak ? :'(  So , hana wat rayuan .

Seriously , bila hana check and tengok keputusan upu tu jadi lemah semangat teruih baq hang . Dok harap sangat kan , macam ni la jadi nya . Tapi tak pa ,  nanti 20 Mei kuaq plak result poli . Kali ni hana suam-suam ja . Nak berharap sangat pon kadang tak boleh gak kan takot-takot jadi macam IPTA nih . Itu ikot rezeki masing-masing , kalau dapat pi ; tak dapat sambung la kat mana yang boleh di sambung .

Ok kita tutup pasal topik tu meh cakap pasal form 6 plak . hehe So far , hana and a few kawan-kawan dapat offer utk ke lower six kat SMK SIMPANG EMPAT dalam jurusan kemanusiaan . Hana nk pi ke ? best ke form 6 ? Soalan tu selalu dok main dalam pale otak nih . Lepas je dapat tau dapat offer form 6, hana terus tanya kat kakak2 yang sekarang ni dok dalam upper 6.

Alhamdulillah , ternyata depa ta kedekut info pon . Hana tanya sikit ja , nahh sekali kakak tu bagi taw dari Alif sampai la Ya . And tu membuat kan hana nak masok form 6 sementara nak tunggu result poli tu . Macam mana kalau tak dapat pi poli ? lagi mau tanya , sambong form 6 teruih la and bakal menjadi mangsa STPM 2012 plak . Neway , kamu yang tgh baca ni doa-doa kan kejayan hana yerr . Assalamualaikum :)

Tuesday, May 3, 2011

My 1st salary (part 2 ) !

 ey , kan hari ahad hari tu hana ada koba sikit pasal tempat hana nak perabeh duit untuk family kan ? ni haa , sambungan cerita tu .. huhu .

| lepas beberapa minit hana berblog-ing..

abah : ey , cepat nak pi mana hari nih ?* kami anak-beranak tercengang .
Lidah kelu , diam membisu .. dalam hati sakan dok meronta-ronta nak pi Qb , nak pi Qb .
hana : *dengan selambe bewak , NAK PI QB !
abah : alah , qb2 . Bosan ! Lain2 ..
* buat muka seposen . Untung2 abah bagi seposen sebab dalam kopet ada 9posen so cukop singget . hhu
abah : Pi Padang besaq jom .
 * kami anak beranak loncat ke-happy-an .

Yes , punya pulon dok pkiaq konon nak pi dekat2 ; last2 jauh jugak jadi pilihan . Padang besar , lama gak la hana tak pi situ . Kalau tak silap kali terakhir pi , 3 tahun lepas kot .

Hmm , perjalanan kali nih dalam 2 jam setengah macam tu . Memandang kan sekarang musim ujan so , nak tak nak kena gak bawa slow demi keselematan kan . Sepanjang on the way tuh , handfree asyik melekat ja kat telinga nak dengar lagu punya pasal and pulon tak mau dengar sinar fm haha :)) So far , my blackie schayunk tak low pon . hhih

D'short kan story , sesudah sampai ja hana tengok  punya la ramai manusia . Ada yang datang dengan rombongan .  Dah macam rombongan cek kiah pon . Ada sowang makcik tu sampai pakai assistant 3 orang nak angkut barang dia yang bergondi-gondi tuh saja .  Dasat mak cik tu soping kan ? haha .. biaq la duit dia .

Lepas spent time 2-->4 jam hasilnya hana dapat abes kan RM 200 kat situ . Wahahaha .. dalam tak sedar duit keluar laju je macam ayaq . haizz -.-' tipu la kalau pi situ tak spent dalam 2rat ke 3 rat .
apa ja yang hana soping menyoping eh .. ni ada la sikit untuk santapan hangpa sume . ok papai :)

@ route 69 .. my peberet restoran kat perda :)
time ni org penoh pakat  tgk bola . Arsenal vs MU

@ gerai . makan time _ pekena bihun tomyam kaw .
masam seh tom yam situ tapi mabeles :)





teddy bear tu myluvly junior

Yellow : najmi
blue : me :)

Sunday, May 1, 2011

My 1st salary (part1 ) !

Chakk ! Assalamualaikum .. whoot2 . Hai , hari ni aku happy sangat cz today is sunday . And hari ni jugak aku nak banje family keluar makan :) sebab dah dapat gaji meyh . Eventho bos baru bagi setengah tapi setakat nak belanja makan-makan ni lepas la . Alhamdulillah , tercapai jugak hasrat aku nak family merasa duit titik peluh aku cewahh *buat macam gaji beso . Tapi serius , memang aku nak depa merasa pon . Which place that I can spend and enjoy with my family on my 1st salary ? hmm tu tak sure lagi lah .. fenin dok memikir nih  :/ .  ok lorhh ... tata titi tot tot ..